V-Plan

Aspen, Colorado / Residential

Collaborators

GF Woods Construction

James Florio

Mt Daly Enterprises

Awards + Recognition

2018 AIA Colorado: Notable in the West

2018 Colorado Homes & Lifestyles: Editor’s Choice Award

Publications

Modern In Denver

Luxury Magazine

Dwell

Dezeen

The Architect’s Newspaper

This V-shaped parti delineates two structures containing separate owner and guest wings. The program is pushed to the property edges to screen adjacent neighbors and directs framed views to a large central courtyard. A modest front face conceals the garage doors and provides a roof-protected corner entry. Upon entry, a public open space anchors the floorplan; providing views through the house to the private courtyard and gardens. At each structures’ end, the layout of the master suite and guest master suite is flexible to accommodate desired views. Within, the interior volumes reflect the gabled rooflines which provide tall ceilings and open, vaulted spaces.

info@studiobarchitects.com

Aspen

501 Rio Grande Place

Suite 104

Aspen, CO 81611

+1 970 920 9428

Map

Boulder

2014 Pearl St.

Boulder, CO 80302

+1 720 277 0098

Map