Linden Grove

Boulder, Colorado / Residential

Collaborators

Buildwell

Surface Landscape Studio

Awards and Recognition

2023 AIA Colorado: Merit Award

Publications

Wall Street Journal

The Linden Grove residence is a modern interpretation of local agricultural and rural architecture, located on a large lot in a treelined neighborhood in Boulder, Colorado. The design features two parallel gables that provide privacy for the private orchard, gardens, and pool from neighboring properties and the street. The exterior of the residence is cladded with warm, weathered grey cedar with black accented roof details and board-formed concrete site walls, creating a harmonious blend with the natural surroundings.

The interior of the Linden Grove residence is a rich compilation of materials such as blackened steel, board-formed concrete, marble, and white oak. The use of these materials creates a modern yet rustic ambiance, perfectly in line with the rural vernacular. The dining room and other interior spaces are connected to a lush private garden through divided light, allowing for ample natural light to flow into the living areas.

The Linden Grove residence is designed to be both airy and intimate, offering a balance between open spaces and secluded corners. The design embraces the natural beauty of the surroundings while providing the residents with a comfortable and stylish living environment. 

info@studiobarchitects.com

Aspen

501 Rio Grande Place

Suite 104

Aspen, CO 81611

+1 970 920 9428

Map

Boulder

2014 Pearl St.

Boulder, CO 80302

+1 720 277 0098

Map